13 Eylül 2012 Perşembe

İşte yine gidiyorum.

İki kararsız insanın yol planı yapması kadar zor bir şey olmasa gerek. İlk rotamız Kars - Gürcistan - Ermenistan'dı. Sonra sadece Ermenistan'a gidelim dedik. Bu sefer de İstanbul - Erivan biletlerinin çok pahalı olduğunu fark ettik. Sonra Rusya'ya gidelim dedik. Bu sefer de yol arkadaşımın vize sorunu çıktı. Garip ama gerçek, dünyanın bu kısmında İtalyan pasaportundan daha şanslı Türk pasaportu. En sonunda da Ukrayna'da karar kıldık. Gitmek istediğimiz ilk yer ile son yer arasında 2000 küsur kilometre var. 

Son anda değişen planlar yüzünden ne yapacağımızı hala bilmiyoruz. Benim bir Lonely Planet'ım bile yok. 

Dün gece TripAdvisor'da Ukrayna'ya bakıyorum. Nereye gitmeli, ne yapmalı... Kiev Devlet Operası'nın sayfasında buldum kendimi bir anda. Gittiğim gün Rimski-Korsakof'un Şehrazat'ı oynuyormuş. Bir heyecan bilet aldım. 20 TL'lik orta karar bir bilet seçtim. Zaten en pahalısı 70 TL civarında sanırım. Tek sorun benim Kiev'e 16:30'da inecek olmam. Hosteli bul, eşyaları bırak, koşarak opera binasını bul...

Macerayı seven adam gibi hissettim kendimi. Kup! Yaşasın macera!



10 yorum:

  1. Satine'im, Ukrayna deyince en güzel şehir bence Yalta. Mutlaka gidip şaraba vurun kendinizi. Sivastopol de güzel. Oh mis gibin çibörekler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. often'im, sadece 9 günümüz var. çernobil'i başarabilirsek kiev, çernobil, odessa ve lviv dedik ilk etap için. bakalım onlara vakit kalacak mı :) sağ olasın tavsiye için.

      Sil
    2. Dokuz gün döndüre döndüre yeter. Su gibi gidin su gibi gelin.

      Sil
  2. Şimdiden iyi yolculuklar :)

    YanıtlaSil
  3. Satine'im yolun açık olsun, detayları bekliyorum sabırsızlıkla. şehrazat da harikaymış, şimdiden aklım kaldı:)

    YanıtlaSil
  4. Güle güle git, güle güle gel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağ ol muratçım :) yalnız an itibariyle kendimize gülüyorum. 15 dakikada bilet alınca yamuluyor insan. her ne kadar düşünüyorum da bundan öncekiler de hep saniyelik kararlar. en kısa kararım 6 dakikaydı ama. henüz onu geçemedim.

      Sil
  5. selam arkadaşlar bende 04/ekim/12 ve 11/ekim/12 tarihleri arası kievde olucam tavsie ve bilgilerinizi benimle paylaşırsanız cok sevinirim

    YanıtlaSil